Menu

Nasıl Bir Havalı Yatak Almalıyım

Hastalarınız veya yakınlarınız için doğru hastane yatağını sağlamak, hastalara mükemmel bakımı vermenin en önemli faktörüdür. Hastaların iyileşme süreçlerinde dinlenme yeri olduğu düşünüldüğünde, hastalara büyük rahatlığı sunmak için ideal yatağı düşünmek havalı hasta yatağı önemlidir. Bu yatağın fonksiyonel özelliği hastalara en konforlu ortamı sunması için gereklidir.

Ancak, evinizdeki normal yatak ile karşılaştırıldığında, hastanedeki yatak, birçok ek özelliği olduğu için oldukça farklıdır. Benzersiz özellikler, hastaların ihtiyaçlarına göre en iyi pozisyonu elde etmek için yatağın pozisyonunu kolayca yönetmesine izin verebilir. Ayrıca hastanedeki kullanışlı yatakların çoğu hastaların doğru pozisyonu almasına yardımcı olacak esnek ve sağlam özellikler sunar. Mükemmel bir rahatlık yaratmak için ayağınızı, dizlerinizi ve başınızı indirebilir veya kaldırabilirler.

Hastanede bazı kullanışlı özelliklere sahip iki tip yatak bulunmaktadır. İlk tip, krank kullanarak yatağın konumunu değiştirmek için kesinlikle manuel çalıştırmayı gerektiren manuel yataktır. Konumları değiştiren ana faktör olan kranklar genellikle yatağın baş veya ayak kısmında bulunur. Bazen hastalar, yatağın yeni pozisyonunu ayarlamak için başkalarının yardımına ihtiyaç duyarlar. Hastaların kolay bakım verenleri almasına izin vermek için yetiştirilme konusunda büyük bir yeteneğe sahiptir.

Bu düşük maliyetli manuel yataklı hastane, hastaların kolayca yatağa girip çıkmasına yardımcı olmak için alçaltılabilir veya yükseltilebilir. Belki eli kısıtlı olan hastaların yatağı çalıştırması zor olabilir. Öte yandan, hemşire veya yakınlarının yardımıyla bu manuel yatağı kullanmanın faydalarından faydalanabilirler.

Daha pratik olan bir diğer tip ise hastanedeki elektrikli yataktır. Esnek yan korkuluk ve çok daha fazlası gibi tüm kullanışlı ve benzersiz özellikler bu kötü durumda sağlanır. Bu yatağın en iyi yanı, kötünün konumunu değiştirmek için daha kolay işlemdir. Hastalar, herhangi bir yardım almadan sadece düğmeye basarak yatak pozisyonunu değiştirmenin kolay yolundan etkileneceklerdir.

Bu yüksek teknolojili yatak, elektrik prizine takılabilen kablolu bir motora sahiptir. Yatağın değişimini yönetmek için kontrol pedi çengel olarak bir uzaktan kumanda var. Ayrıca hastaların istedikleri doğru pozisyonu değiştirmelerine yardımcı olacak resimli rehber sunar. İnsanlar bu yatağın verimliliği nedeniyle bu tip hastane yatağını severler.

Bir hastanın şu anda hangi durumda olursa olsun ve iyi bir hastane yatağından gelmesi durumunda iyileşmesi için iyi bir uyku gereklidir. Hastane yatağının hastaya çok ihtiyaç duyulan kas-iskelet sistemi desteğini ve konforunu sağlayamaması, kaliteli dinlenmeyi ve dolayısıyla hızlı bir iyileşmeyi engelleyecektir.

Hastanede kaldığınız süre boyunca, yeterli desteği sağlayabilecek bir hastane yatağına ihtiyacınız vardır. Çok sert veya çok yumuşak olan bir hastane yatağı sırt ağrısına, boyun ağrısına ve kramplara neden olarak hastane deneyiminizi perişan edebilir.

Elektrikli hastane yatakları, hastaların çok ihtiyaç duyduğu konforu sundukları için her durumda avantajlıdır. Elektrikli hastane yatakları ile baş ve bacak pozisyonlarının değiştirilmesi ve ayarlanması kolaydır. Bu nedenle hasta, mümkün olan en fazla konforu sağlayacak şekilde yatağı tercih ettiği konuma ayarlayabilir.

Elektrikli Hastane Yatağı Çeşitleri

Yarı elektrikli hastane yatağı, baş ve ayakları kaldırmak ve indirmek için elektrikli kontrol düğmeleri ve yatağı yükseltmek ve indirmek için manuel olarak çalıştırılan bir krank içerir.

Tam elektrikli hastane yatağı, her görevi tek bir tuşa tıklayarak yapar. Böylece hastanın yatağını tam olarak kontrol etmesine izin verilir.

Her iki yatağın da avantajları ve dezavantajları vardır. Örneğin, tam elektrikli bir yatak, hastanın yatağını sadece bir tuşa basarak ayarlayarak kendisini olabildiğince konforlu hale getirmesini sağlar. Ancak, bir elektrik kesintisi sırasında, manuel olarak ayarlanmış bir yatak daha tercih edilir olacaktır.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.